Pomagajte nam

Pomagajte nam 2018-09-04T09:09:01+00:00

Prostovoljna pomoč

Vsak posameznik, ki je pripravljen nameniti del svojega prostega časa za reševanje zavrženih in mučenih živali, za seznanjanje ljudi z delovanjem društva in s problemi, s katerimi se srečujemo, lahko prostovoljno pomaga v društvu – tudi, če ni aktivno včlanjen. Kakršnekoli oblike pomoči, bodo zavrženi najdenčki, ki upajo na nove domove, zelo veseli.

Prostovoljna pomoč je zaželena na naslednjih področjih:

 • skrb za varovance v prehodnem domu

 • začasna namestitev najdenih živali

 • delo na terenu

 • delo s prostoživečimi mačkami

 • prevoz živali v veterinarsko ambulanto

 • izobraževanje v vrtcih in osnovnih šolah

 • zbiranje donacij in iskanje donatorjev

 • osebno preverjanje prijav o mučenju

 • delo na stojnicah

 • ustvarjanje izdelkov za prodajo

Namenitev dela dohodnine

Delo v društvu je opravljeno izključno prostovoljno, torej vsa finančna sredstva, ki jih prejmemo, porabimo za plačilo veterinarskih storitev, nakup hrane in opreme za živali.

Namenitev dela dohodnine

Vsi davčni zavezanci lahko do 0,5% odmerjene dohodnine namenijo nevladnim organizacijam, ki delujejo v javnem interesu, s tem pa prispevajo k bolj kakovostnemu bivanju v naši družbi. Ta znesek bi sicer pustili v državnem proračunu, kar pomeni, da je donacija za vas brezplačna.

Tudi naše društvo je na seznamu upravičencev, kar pomeni, da nam lahko pomagate z donacijo 0,5 % dohodnine. Prispevki s pomočjo dohodnin nam predstavljajo praktično edini zanesljivi vir dohodka.

Svoje podatke izpolnite v za to namenjen obrazec, ki ga lahko snamete TUKAJ, že natisnjene obrazce pa lahko prejmete tudi pri nas v društvu. Izpolnjen obrazec nato pošljete na davčni urad ali pa ga prinesete k nam v društvo.

Od višine teh prispevkov bo v prihodnjem letu odvisno, koliko živalim bomo lahko pomagali.

Prostovoljni prispevki

Posamezniki in podjetja nam lahko pomagate s finančnim prispevkom, ki ga nakažete na naš TRR račun:

Društvo za zaščito živali Kočevje
Kidričeva ulica 14
1330 Kočevje
TRR: SI56 19200-5007244764

BIC: SZKBSI2X

Članarine

Vir finančnih sredstev nam predstavljajo tudi članarine. Včlanite se lahko kot podporni član, kar pomeni, da nam pomagate finančno z letnim plačilom članarine, lahko pa ste redni član, kar pomeni, da poleg članarine opravljate tudi prostovoljno delo po zmožnostih.

SMS donacije

Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo MUCA5 na številko 1919 in prispevali boste 5 EUR za oskrbo zapuščenih živali. Zbrana sredstva bodo porabljena za plačilo veterinarskih storitev, bodisi zdravljenja ali sterilizacij/kastracij zapuščenih živali.

Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Izimobila, A1, T-2, Telemach .

Pravila in pogoji uporabe storitve »SMS Donacija – DZZŽ Kočevje« 

Lahko prispevate donacije v materialni obliki

Hrana

 • osebno ali po pošti
 • v trgovinah SPAR – Ribnica in Kočevje
 • trgovina Eurospin (nameščene škatle za zbiranje hrane za živali)

Oprema

 • mačji wc, mačji pesek
 • transporterji
 • praskalniki, igrače, ležišča, posode, …

Odeje

 • odeje, blazine, rjuhe, plenične podloge, …

Zbiranje odpadnega papirja

Z namenom, da bi zbrali čim več izredno potrebnih finančnih sredstev, smo organizirali akcijo zbiranja odpadnega papirja, kartuš in tonerjev. Ves izkupiček bo namenjen oskrbi brezdomnih, zavrženih in pomoči potrebnih živali.

Za zbiranje odpadnega papirja lahko nastavite kar navadne kartonaste škatle, kartuše in tonerji pa se zbirajo v zanje namenjenih zbiralnikih.

Ves odpadni material se sicer skladišči na Šeškovi ulici 2 v Kočevju, kamor lahko dostavite ves odpadni material. Če so kakršni koli problemi s prevozom, se lahko za odvoz dogovorite s katerim od članov našega društva.

Dostava:

 • Šeškova ulica 2, Kočevje (bivši Cekinček)
 • po predhodnem dogovoru na 040 394 597 ali info@dzzz-kocevje.org

Interes za zbiranje odpadnega materiala ste pokazali tudi drugod po Sloveniji. Papir lahko kjerkoli prodate na naše podatke:

Društvo za zaščito živali Kočevje
Kidričeva ulica 14, 1330 Kočevje
TRR: DBS D.D. Kočevje št. 19200 – 5007244764
Davčna številka: 56790635
Da bi akcija čim bolj uspešno potekala, imamo na voljo tudi nekaj različnih letakov, ki jih lahko natisnete tale letak.

Posvojitev na daljavo

Zakaj posvojitev na daljavo?

Veliko je ljudi, ki bi radi imeli psa ali muco, pa za to nimajo pogojev (prostora, časa, …).Tako lahko s posvojitvijo na daljavo pomagate pri oskrbi živali, ki imajo malo možnosti za posvojitev (starost, neozdravljive bolezni, nesocializacija). Želeli bi, da je poskrbljeno za njihovo zdravje in prehranjevanje (stroški cepljenja, sredstev proti zajedavcem, stroški zdravljenja in hrane). 

Kdo je lahko posvojitelj na daljavo?

Vsak, ki bi želel finančno pomagati živalim in Društvu za zaščito živali, ki ima žival v oskrbi. Posvojitelj na daljavo je lahko fizična oseba ali podjetje. 

Pišite nam, če ste se odločili za posvojitev na daljavo, prispevke nakažite na naš TRR št.19200-5007244764 pri DBS D.D. Kočevje. Z nakazilom se ne obvežete k trajni posvojitviji, sami določite višino prispevka in pogostost nakazila. Namen plačila napišite ‘Posvojitev na daljavo – ime živali’.

Lahko nakažete prispevek za katero koli žival, če pa ste si izbrali točno določeno, pa lahko o njej prejemate informacije in fotografije.